Gegrillter Pfirsich (mit Burrata oder griechischem Joghurt)

Gegrillter Pfirsich (mit Burrata oder griechischem Joghurt)
Der Sommer auf Ihrem Teller, das ist dieses Gericht. Süße Pfirsiche mit scharfem Honig auf der Vonken Grill, begleitet von einer wunderbar cremigen Burrata als Starter oder vollem griechischem Joghurt zum Nachtisch. Beenden Sie mit frischen Kräutern aus dem Garten,...
Gegrillter Pfirsich (mit Burrata oder griechischem Joghurt)

Description

Der Sommer auf Ihrem Teller, das ist dieses Gericht. Süße Pfirsiche mit scharfem Honig auf der Vonken Grill, begleitet von einer wunderbar cremigen Burrata als Starter oder vollem griechischem Joghurt zum Nachtisch. Beenden Sie mit frischen Kräutern aus dem Garten, ein paar Kiefern und Crema di -Balsamico -Essig, um die perfekte Balance zwischen süß und salz, herzhaft und cremig zu finden.

_Von @bakmanschap - Fühlen Sie sich frei, mich durch mich zu kontaktieren Instagram oder Facebook.

Zutaten

  • 6 rijpe perziken
  • 4 burrata's of zo'n 150g volle Griekse yoghurt per persoon
  • handjevol pijnboompitten
  • 16 blaadjes verse basilicum
  • 8 takjes verse tijm
  • crema di balsamico
  • peper en zout uit de molen
  • optioneel: pikante honing

Vorbereitung

  1. Steek het vuur in je oven aan. Laat even branden en schuif dan een gietijzeren grillpan in de oven om goed heet te laten worden (in het geval van Vonken Original kun je het grillplaat accessoire gebruiken).
  2. Kies mooie rijpe perziken uit en halveer ze, zo kun je mooi de pit eruit halen zonder iets van het vruchtvlees te verliezen. Snij in schijfjes van ongeveer 1 cm dik en bestrijk met enkele theelepels pikante honing en een paar druppels olijfolie.
  3. Eens je grillpan of -plaat heet is, kun je eerst heel kort de pijnboompitten roosteren. Pas hier wel goed op, deze verbranden snel. Dus loop niet weg en roer constant om, zeker als het vuur hevig brandt.
  4. Laat de grillpan of -plaat nog even extra opwarmen en leg je de plakjes perzik erin of erop. Om het mooie grillpatroon te bekomen laat je ze best gewoon even liggen. Hou goed in de gaten, en draai afhankelijk van de hevigheid van je vuur na +- 3 minuten om.
  5. Nu de perzik gegrild is, kun je je bord gaan samenstellen. Ga je voor burrata, scheur dan per bord een burrata in vieren open, en verdeel de perzik over de borden. Leg ze op de burrata en recupereer zoveel mogelijk van het zoete sap dat bij het grillen vrijkwam.
  6. Maak je een dessertversie met Griekse yoghurt, doe deze dan bijvoorbeeld in een kommetje, en voeg er de perzik en het sap aan toe.
  7. Werk af met de verse basilicum en tijm, crema di balsamico en de geroosterde pijnboompitten. Maak je de versie met burrata, voeg dan nog wat peper en zout uit de molen toe. Bij Griekse yoghurt mag de (pikante) honing nog eens passeren!
  8. Smakelijk!

Ist das etwas für Sie?

Vonken Geheime Sauce

Vonken Geheime Sauce

Vonken Geheime Sauce
Rauchiger und würziger Salsa Dip

Rauchiger und würziger Salsa Dip

Eine Reihe einfacher Zutaten werden dank des Feuer in Ihrem Holzofen in mächtige Aromen in diesem Rezept verwandelt. Diese feuergebratene...