Zeebaars op vel gebakken met jonge prei

Zeebaars op vel gebakken met jonge prei
Eens iets anders dan vlees op een zwoele zomeravond? Dit recept voor Zeebaars op vel gebakken doet het ontzettend goed op een gezellig avondje in de tuin, of wanneer je vrienden of familie op bezoek hebt. Even goed in de...
Zeebaars op vel gebakken met jonge prei

Description

Eens iets anders dan vlees op een zwoele zomeravond? Dit recept voor Zeebaars op vel gebakken doet het ontzettend goed op een gezellig avondje in de tuin, of wanneer je vrienden of familie op bezoek hebt. Even goed in de Mini als in de Original. Geen fan van Zeebaars? Vervang door eender welke vis met een mooi stuk vel aan.

Foto's @BBQBASTERD

Ingrediënten

  • 4 filets Zeebaars met vel
  • olijfolie, peper & zout
  • 1 el Raz el hanout
  • 3 trossen kerstomaat
  • 4 kleine stengels verse, jonge prei
  • een lepeltje mosterd

Bereiding

  1. Kuis de prei door het grootste stuk van het donkergroene deel af te snijden. Eens de oven is warmgestookt leg je de prei ofwel los op een warme ovenvloer, ofwel in een rvs ovenschaal met wat olijfolie. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en schuif deze ernaast. Haal de tomaatjes er iets vroeger uit dan de prei: de tomaatjes mogen beetgaar zijn.
  2. De prei mag zwart worden, dus het is niet erg als de oven erg warm is. Eens de prei helemaal zwart is, meestal na 15 minuutjes, leg je deze aan de kant met zilverpapier erover of in een afgesloten container. Laat 5 à 10 minuutjes rusten, doe erna terug open en haal de buitenste schil die volledig zwart is ervan en smijt weg. Het resultaat is nu een heerlijk smeuïge preistengel die je kan kruiden met peper, zout, olijfolie en eventueel een lepeltje mosterd. Bewaar in een ovenschaal tot de vis klaar is.
  3. Steek de grill in de oven en zorg dat de vlakke kant (planchakant) naar boven zit. Je mag redelijk goed stoken zodat de plancha heet wordt. Werk je met de Mini? Schuif dan een grillpan of ovenschaal in de oven.
  4. Kruid de zeebaars met peper, zout, olijfolie en de Raz el Hanout. Wrijf goed in, zodat je straks de plancha niet extra moet beoliën.
  5. Eens de plancha of de grillpan/ovenschaal warm is, leg je de zeebaarsfilets met de velkant op de plancha. Schuif snel terug in de oven en laat 2-5 minuutjes garen onder een sterke vlam. Afhankelijk van de temperatuur en de dikte van de filets, kan de vis een beetje langer of korter garen.
  6. Dien de krokant gebakken Zeebaars op met de smeuïge preistengels en de heerlijke kerstomaatjes.

Is dit iets voor jou?

Gepofte look

Gepofte look

Boterzachte teentjes look om te smeren op je verse snee zuurdesembrood of als smaakmaker in sauzen en gerechten - èn...
Gegrilde Druiven met Burrata

Gegrilde Druiven met Burrata

Dit receptje is geïnspireerd op een recept van de populaire chef Ottolenghi. Het recept werd aangepast voor de houtoven. Dankzij...