Gegrilde Druiven met Burrata

Gegrilde Druiven met Burrata
Dit receptje is geïnspireerd op een recept van de populaire chef Ottolenghi. Het recept werd aangepast voor de houtoven. Dankzij het houtaroma komen de zoete toetsen van de gegrilde druiven des te meer tot hun recht. De marinade met venkelzaad...
Gegrilde Druiven met Burrata

Description

Dit receptje is geïnspireerd op een recept van de populaire chef Ottolenghi. Het recept werd aangepast voor de houtoven. Dankzij het houtaroma komen de zoete toetsen van de gegrilde druiven des te meer tot hun recht. De marinade met venkelzaad zorgt voor een heerlijk Oosterse sfeer.

Foto's @Verougstraete.tv

Ingrediënten

  • 2 bollen burrata
  • 200 g blauwe of rode druiven (pitloos)
  • 200 g witte druiven (pitloos)
  • 50 g venkelzaak
  • 5 tbsp wittewijnazijn (of dragon, appel, lichte balsamico)
  • 5 tbsp olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tbsp bruine suiker (cassonade of donkerbruin)
  • peper, zout en optioneel wat droge tijm
  • 20 stevige prikkers

Bereiding

marineer de druiven

  1. Leg de prikkers in een bakje water, zodat ze vochtig worden. We doen dit zodat ze erna niet kunnen verbranden in de oven.
  2. Brand het venkelzaad heel kort in een ovenschaaltje in de houtoven zodat ze heerlijk kruidig ruiken. Je kan dit ook op voorhand doen in een koekenpan op het fornuis.
  3. Voeg de olie, azijn, venkelzaadjes, peper, zout en suiker samen in een kom. Haal de tenen knoflook door een lookpers en voeg deze toe aan de marinade. Draai goed om.
  4. Was de druiven en leg deze in een ruime kom. Besprenkel direct met de marinade en laat minstens een half uur rusten.
  5. Steek de druiven op prikkers, en wissel af per kleur om een mooi visueel geheel te verkrijgen. Opgelet: gooi de overgebleven marinade niet weg! Je hebt deze straks nog nodig.

grill de druivenbrochettes

  1. Dit gerechtje kan je bereiden vanaf 200 tot 450°C. Er mag behoorlijk wat vlam zijn, maar het is niet noodzakelijk. In dat laatste geval duurt het gewoon iets langer.
  2. Schuif het grillrek in de Original met de planchakant naar boven, of werk met een RVS ovenschaal. Werk je met de Mini, zorg dan voor een gietijzeren grillpan of ook een RVS ovenschaal.
  3. Schuif de ovenschaal in de oven, of verdeel de brochettes in de grillpan of op de plancha. Laat de druiven zeker 3 tot 5 minuutjes grillen.
  4. Neem een vlakke schotel waarop je 2 bollen burrata plaatst. Schik de druivenbrochettes rond de burrata. De overige marinade giet je over de burratabollen heen. Laat het smaken!

Is dit iets voor jou?

Zeebaars op vel gebakken met jonge prei

Zeebaars op vel gebakken met jonge prei

Eens iets anders dan vlees op een zwoele zomeravond? Dit recept voor Zeebaars op vel gebakken doet het ontzettend goed...
Aubergine Dumplings Alla Parmigiana

Aubergine Dumplings Alla Parmigiana

De geliefde smaken van de Italiaanse klassieker melanzane alla parmigiana, maar dan in dumplingvorm uit de houtoven. De dumplings zijn...