Une bonne marinade a quelque chose de aigre (par exemple le citron), quelque chose de sucré (par exemple le miel) et quelque chose de graisseux (par exemple l'huile d'olive). Les Scampi peuvent mariner délicieux et variés. Dans cette recette, vous obtenez deux marinades simples, un vert et un rouge. Ensuite, nous grillons le Scampis sous une forte flamme dans le four. Nous servons avec une salsa merveilleusement fraîche.
Description
Ingrédients
- 1 kg (ongepelde) reuzengarnalen (scampi's)
- Groene marinade
- 50 ml olijfolie
- handvol grof gehakte peterselie
- 4 el honing
- 3 tenen knoflook
- zeste van een halve citroen
- sap van een halve citroen
- limoensap van een halve limoen (of gebruik de halve citroen van de andere marinade)
- peper en zout naar smaak
- Rode marinade
- 50 ml olijfolie
- 4 el gerookte paprika
- 75 g yoghurt
- 3 tenen knoflook
- 30 g suiker
- Salsa
- 500 g kerstomaten
- 30 ml olijfolie
- 2 sjalotten
- optioneel: 1 pikant rood pepertje, zaadlijst verwijderd
Préparation
- Zorg dat je de scampi's langzaam laat ontdooien. Ongepelde garnalen zijn het lekkerste, omdat ze veel smaak komt uit de gegrilde schalen. Dat betekent wel meer werk eens ze in je bord liggen. Heb je dat niet graag? Neem dan ongepelde garnalen.
- Verdeel de scampi's in 2 gelijke delen.
- Neem al de ingrediënten voor de groene marinade en mix deze tot een gladde massa. Heb je geen mixer? Snij dan alles in stukken en meng door elkaar. De massa mag redelijk stroperig zijn, maar zeker niet vast. Indien te vast, kan je citroensap en/of olijfolie toevoegen.
- Giet de marinade over de scampi's in een plastic box en sluit deze af. Laat minstens 2 uur in de frigo marineren, liefst langer.
- Neem al de ingrediënten voor de rode marinade en mix deze tot een gladde massa. Heb je geen mixer? Snij dan alles in stukken en meng door elkaar. De massa mag redelijk stroperig zijn, maar zeker niet vast. Indien te vast, kan je citroensap en/of olijfolie toevoegen.
- Giet de marinade over de scampi's in een plastic box en sluit deze af. Laat minstens 2 uur in de frigo marineren, liefst langer.
- Snij de tomaatjes, de sjalotjes, de rode peper en de peterselie zo fijn mogelijk.
- Voeg net voor het serveren olijfolie, peper & zout toe.
- Stook de Vonken op. Er mag redelijk wat vlam zijn. Schuif het grillsysteem in de Mini of Original en laat de gietijzeren grillplaat opwarmen.
- Haal de scampi's uit de frigo en verspreid ze op de grillplaat. Schuif de grillplaat terug in de oven.
- Indien je weinig vlam hebt, kan je de scampi's nog eens draaien.
- Het gaat erg snel: haal ze van de grillplaat en dien op. Neem een portie, voeg wat salsa toe, en laat het smaken!