Raclette in de houtoven

Raclette in de houtoven
Raclette in de houtoven
Raclette in de houtoven

Description

Ingrediënten

  • een halve of kwartbol raclettekaas, of 650 gram voorgesneden sneetjes
  • 700 g krielaardappeltjes
  • 1 bokaaltje augurken

Bereiding

  1. Stook de oven warm, net zoals je pizza's zou gaan bakken.
  2. Wil je hier graag aardappeltjes bij? Leg enkele krieltjes rechtstreeks op de warme ovenvloer of in een rvs schaaltje en draai elke 5-7 minuten om. Na 3 keer draaien zijn deze aardappeltjes heerlijk gaar, en hebben ze een krokant korstje gekregen. Opletten dat ze niet zwart worden! Hou de aardappeltjes warm in zilverfolie of een afgedekt ovenschaaltje.
  3. Schuif de schuifbaar aan de voorkant uit de oven en leg er een plank op. Neem een blok hout of een ander steunmiddel en leg de halve of kwart-bol kaas met open kant naar het vuur toe zodat de open kant op een hoek van 45° staat.
  4. Schuif dichter of verder afhankelijk van hoe gegratineerd je de kaas wenst te zien.
  5. Schraap eens om de zo veel keer de gesmolten kaas van het oppervlak af en laat vallen in een bord, liefst rechtstreeks op geplette krieltjes.
  6. Geen zin in aardappeltjes? Stokbrood doet het zeker ook. Een fris slaatje en enkele augurken doen ook wonderen!

Is dit iets voor jou?

Pimientos de Padron in Vonken

Pimientos de Padron in Vonken

Heerlijke Spaanse klassieker die dient als hapje voor de maaltijd, of gewoon als leuke side-dish bij een gezellige avond onder...
Moules Brasucade

Moules Brasucade

Moules de la Brasucade, in de houtovens van Vonken. Dit is een receptje voor mosseltjes in alle eenvoud uit het...