Heerlijke Feta Saganaki (of gebakken feta) uit de houtoven van Vonken. Een eenvoudige Griekse ovenschotel voor elk seizoen. Dit fijn en vegetarisch gerechtje met zoete ondertoon dankzij de honing en zoete puntpaprika kan je als hoofdmaal opdienen, of gewoon als leuke sidedish of voorgerecht.
Description
Ingrediënten
- 1 blok feta
- 100 g gemengde olijven
- 4 el honing
- 1 flinke scheut olijfolie
- 1 citroen
- 1 zoete puntpaprika
- 1 ui
- 400 g kerstomaatjes
- 2 tenen knoflook
- oregano of basilicum
Bereiding
- Snijd de feta in twee gelijke delen, en verspreid die in een ovenschaal met een flinke scheut olijfolie.
- Steek inmiddels de Mini of de Original aan. Je hoeft niet te overdrijven. Een matige vlam is genoeg voor dit gerechtje.
- Snijd de zoete puntpaprika en de ui in blokjes, en verspreid deze rond de feta. Overgiet met het sap van de citroen en een klein beetje olijfolie.
- Leg de kerstomaatjes en de olijven ook rondom de feta.
- Overgiet het geheel met de honing.
- Draai wat verse peper van de molen over het gerecht, in het bijzonder over de witte feta-oppervlaktes. Zo krijg je een mooi en kruidig geheel. Kruid af met wat oregano of basilicum naar wens.
- Bak af in de Mini of Original met matige vlam, en een temperatuur tussen de 200 en 300 graden gedurende 15-20 minuutjes. De groentjes worden zo licht krokant gegrild, maar blijven nog heerlijk sappig van binnen.
- Dien op met wat getoast brood, of ga puur en smul van dit ovenschoteltje zonder brood.